När valresultatet ignoreras växer klyftan

”Budskapet som väljarna försökte framföra i valet 2018 ignoreras av partierna. Om det inte spelar någon roll vad väljarna röstar på, varför ska de då ens rösta? Om man inte ser en poäng i att rösta dör demokratin. Detta är något som borde bekymra alla.”

MED-bloggen

Efter många månader av diskussioner har Sverige fått en regering. Centerpartiet och Liberalerna ursäktar sitt övergivande av Alliansen med att den inte vann valet. Vann valet gjorde dock knappast den förra rödgröna regeringen heller. Frågan som alla demokratiskt intresserade, inklusive politikerna, borde ställa sig är om den nya regeringen och dess politik speglar det som väljarna ville säga med sina röster i valet.

Något som valresultatet visade tydligt är att befolkningen är missnöjd. Sverigedemokraterna, ett parti som knappt fanns på den politiska kartan för 10 år sedan, växte mest av alla partier till hela 17,5 procent, vilket bara är någon procentenhet från att vara näst största parti. Regeringspartierna S och MP gjorde däremot ett uselt val. I Miljöpartiets fall var det till och med nära att partiet föll ur riksdagen.

Vad fick vi då? Jo, exakt samma rödgröna regering igen, med skillnaden att det nu finns en uppgörelse i 73…

View original post 358 more words

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s